Ädelstenslexikon

Basfakta

Basfakta

En introduktion till ädelstenarnas värld

Läs mer
En färgrik värld

En färgrik värld

De olika färgerna i ädelstenar

Läs mer

Ädelstenarnas värld

Vår ädelstensblogg med Viola Eichler, Andreas Hermansson och andra skribenter.

Till bloggen
Aktuelles

Senaste nytt från Ädelstenarnas värld

  1. Läs fantastiska fakta om apatit

    22. November 2016

    Blå fin apatit. Andreas Hermansson När jag började jobba på Juwelo hade jag aldrig hört talas om apatit. Men ända sedan jag först introducerades för denna ädelsten har den...
    Continue reading →

Kommande på TV:

02:00Juwelo-Dokumentationen
08:00Schnäppchenmorgen
10:00Phänomene der Natur

JUWELO ÄDELSTENSLEXIKON

Skönhet, sällsynthet och hållbarhet - det är några av de egenskaper som gör en ädelsten värdefull. Upptäck fascinerande ädelstenar hos Juwelo. I vårt ädelstenslexikon kan du ta reda på allt om smycken och ädelstenar. Från A till Ö, Amethyst till Zirkon. Du kan läsa allt om din favoritädelsten här.

Du har säkert hört talas om diamant, smaragd, granat och akvamarin, men vi berättar även om mindre kända ädelstenar som tanzanit, turmalin och topas. Förutom gemmologiska fakta om varje enskild ädelstenar finns också information om deras historia och mytologi. Ta reda på vad som gör varje smycke unikt och lär dig vilka ädelstenar som passar dig bäst!

Under "Allmänt" kan du läsa generella fakta om våra färgade ädelstenar. Bland annat förklarar vi hur de de fyra C:na (- Färg (colour), Slipning (cut), Klarhet (clarity) och Carat (stenens vikt) hänger ihop. Det är de viktigaste kriterierna vid en värdering av färgade ädelstenar.

Du kan hitta allmän information om de ädla stenarnas olika färger och deras ursprung, men också om deras olika optiska effekter. Läs varför ljuskronor, briljans och eld gör en ädelsten så distinkt. Andra effekter, såsom asterism (stjärneffekt), chatoyance (kattögaeffekt) samt fenomen som färgskiftande ädelstenar förklaras också här.

Du kan även läsa om olika sorters smycken, vilka ädelmetaller som används till smycken och olika infattningar som används för att fästa ädelstenar och tillverka smycken. Det finns även lite stylingtips, en guide över hur du bästar förvarar och vårdar dina ädelstenar och mycket mer.

Letar du efter en födelsedagspresent, men har dålig koll på vilken ädelsten som är rätt månadssten? Med vår hjälp kan du ta reda på det. Vi har även en guide över vilken ädelsten som passar till alla bröllopsdagar, som till exempel en rubin för 80-års jubileet, eller safir redan efter fem.

Det finns många myter och sägner om ädelstenar. För dig som är intresserad av astrologi och kinesisk astrologi så finns det information om detta med. Fördjupa dig i ädelstenarnas magiska värld!

Månadssten för Februari: Ametist

Månadssten Februari: Ametist

Ametist är en väldigt populär månadssten, tack vare alla spännande myter som omger den. Detta är vår månadssten för februari.

To top