Våra experter på ädelstenar

Michael Campanale – Ädelstensexpert

Michael Campanale

Michael var en sann globetrotter när han träffade Don Kogen för första gången. Det var under en av de otaliga resrutterna med stopp i Australien, Sydostasien, Östafrika och Mellanöstern som de två affärsmännen möttes. Båda hade hört talas om en upptäckt av antika mynt och det slutade med att de samarbetade i ett avtal om dessa. Det dröjde sedan inte länge innan Don lyckades övertyga Michael om att sluta med sitt globala sökande efter antikviteter och istället bli medlem i dons team för att söka efter sällsynta ädelstenar.

Debby Cavill – Designexpert

Debby Cavill

Debby är en stöttepelare i Juwelovärlden. Hennes mångåriga erfarenhet inom juveldesign gör henne till en oersättlig del av vårt produktutvecklingsteam.
Debby har varit omgiven av smycken och juveler sedan barnsben, då även hennes föräldrar jobbade I branschen. Hennes passion för exklusiva designer väcktes därför i tidig ålder.
Som ung skaffade hon arbets- och livserfarenhet inom en rad olika områden. Hon gav sig bland annat in i handelsbranschen samt jobbade som modell och tv-presentatör. Men någonstans i bakhuvudet fanns hela tiden en dröm om att återvända till juvelbranschen.
2003 träffades Debby och Don Kogen, grundare av Juwelo. Det mötet ledde till att Debby i dag är vår designexpert. Hon ger dig en inblick i en värld av glamour och bjuder på insiktsfulla stylingtips. Dina smycken kan vara mer än vackra accessoarer. 

Don Kogen – Ädelstensexpert

Don Kogen

Don Kogen är en av juwelos grundare och en viktig pionjär för tv-shoppingkanaler för juveler och smycken! Denne ädelstensexpert kan blicka tillbaka på en lång och framgångsrik karriär inom branschen. Redan som 13-åring följde Don med sin pappa till Chanthaburi för första gången. Han fascinerades omgående av den historiska handelsplatsen som i drygt 80 år varit en av ädelstenshandelns viktigaste knytpunkter. Don förälskade sig i de fascinerande ädelstenarna, framförallt i slipprocessen och handeln med dessa naturskatter.
Inledningsvis specialiserade sig Don på utvalda exklusiva ädelstenar i små volymer som han hittade i den myllrande handeln i Chanthaburi. Han expanderade gradvis och bestämde sig slutligen för att öppna en egen fabrik för att få ut mest möjligt av regionens stora ädelstensmarknad. I dag är Don Kogen en välkänd expert inom sitt område. 

Paul Udomkiet – Designer

Paul Udomkiet

Paul Udomkiet har genom årens lopp blivit en mycket viktig och uppskattad medlem av det internationella teamet i Juwelo. Han är en kunnig designer och är bland annat ansvarig för utvecklingen av silversmycken här hos oss. Samordning av färger, val av design och kvalitetskontroll är några av Pauls hjärtefrågor. Även om Paul har lång erfarenhet av produktdesign hos en rad olika smyckestillverkare så är hans ambition fortfarande att lära sig något nytt varenda dag. För honom är arbetet med ädelstenar varierat, det går aldrig att riktigt veta vad Moder Natur har för överraskningar i beredskap. För Paul är det också där som tjusningen ligger. Låt dig ryckas med av hans entusiasm!

Mitsunari Yoshimoto – Ädelstensinköpare

Mitsunari Yoshimoto

Mitsunari Yoshimoto är chef på vår inköpsavdelning. Han säkerställer att vi alltid köper in de bästa och vackraste ädelstenar på den berömda ädelstensmarknaden i Chanthaburi.
Mitsunari är ursprungligen från Japan och är en mycket viktig kugge i juwelos familj. Han har ett mycket kritiskt öga och genomför mycket noggranna kontroller av alla ädelstenar som ska köpas in.
En annan viktig del av hans arbete är att vårda relationerna med ädelstenshandlarna och gruvägarna.
Tack vare Mitsunaris nära och goda kontakter hittar han alltid nya skatter och säkerställer att vi på Juwelo får ett riktigt brett sortiment. Vårt stora utbud av färgade juveler är unikt för Juwelo. Det är mycket tack vare Mitsunari!

Aktuelles

Senaste nytt från Ädelstenarnas värld

  1. Läs fantastiska fakta om apatit

    22. November 2016

    Blå fin apatit. Andreas Hermansson När jag började jobba på Juwelo hade jag aldrig hört talas om apatit. Men ända sedan jag först introducerades för denna ädelsten har den...
    Continue reading →

Kommande på TV:

02:00Juwelo-Dokumentationen
08:00Schnäppchenmorgen
10:00Phänomene der Natur
To top